Info

Info

Vedä Henkeä -toiminnan taustalla on Vedä Henkeä ry.

Vedä Henkeä ry on aatteellinen ja yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia Suomessa tehtävän kristillisen työn uudistamiseksi ja kehittämiseksi sekä ohjata ihmisiä kristillisen uskon ja Raamatun periaatteiden harjoittamiseen. Toimintaamme kuvaavat kolme pääteemaa: kristillisyys, laatu ja yhteisöllisyys.

Yhdistys pyrkii toteuttamaan tarkoitustaan kolmen eri toimintamuodon kautta:

Vedä Henkeä -seurakunta on uudentyyppinen seurakunta, joka haluaa tavoitella aivan tavallisia ihmisiä yhteisöön, jossa jokainen on hyväksytty ja rakastettu. Matalan kynnyksen seurakunta haluaa antaa ihmiselle tilaa hengähtää arkisen aherruksen keskellä ja tarjota uudenlaisia näkökulmia elämään. Seurakunnan pastorina toimii Antti Mäkinen. Hänet tavoittaa osoitteesta: antti.makinen81(at)gmail.com

Seurakunta on määrittelyltään “Kristuskeskeinen, ihmislähtöinen seurakunta”. Rakkauden kaksoiskäskyä lainaten on näkymme “Rakasta Jumalaa, rakasta ihmistä”. Ajatuksenamme on oppia rakastamaan Jumalaa ja rakastamaan kanssaihmisiämme kaiken elämän sotkun ja rikkinäisyyden keskellä.

Haluamme, että voisit kokea kanssamme aina yhteyttä ja aitoa välittämistä. Haluamme myös tehdä asioita uudella tavalla ja haastamme sinua mukaan erityisesti, jos et ole tähän mennessä löytänyt ainuttakaan seurakuntaa, joka voisi sinulle toimia.

Vedä Henkeä -seurakunnan toimintaa hallitsee tiistaisin klo 18.30 järjestettävä Vedä Henkeä -ilta. Matalan kynnyksen ilta on helposti lähestyttävä, ajankohtainen ja ymmärrettävä kokonaisuus, jossa ihminen saa hetken hengähtää arjen kiireiden keskellä.

VH-illan lisäksi seurakunnan toimintamuodoksi on syksyllä 2023 vakiintunut joka toinen lauantai kokoontuva nuortenilta. Nuortenilta tavoittaa nuoria yläasteikäisistä nuoriin aikuisiin ja illoissa opetetaan Raamattua, syödään, pelaillaan ja vietetään aikaa mukavassa porukassa. Nuorisotoimintaa johtavat Noora Storlund ja Pinja Mäkinen.

Hurttimurtti on tv-tuotantoryhmä, joka kuvaa ihmisiä ja ilmiöitä sydämen tasolta. Hurttimurtti perustettiin vuonna 2013, kun eri media-alan tekijät huomasivat, etteivät kristillisiin mediatuotantoihin osallistuva nuorempi sukupolvi ja heidän ideansa sekä välineet ja rahoitus kohtaa riittävän hyvin.

Aluksi ryhmä toimi hyvin vapaamuotoisesti, kunnes keväällä 2015 toiminta oli kasvanut sellaisiin mittoihin, että toiminnan taustalle tarvittiin juridinen toimija. Erilaisten selvitysten jälkeen Vedä Henkeä ry ehdotti Hurttimurtille, että se voisi toimia yhdistyksen alaisuudessa.
www.hurttimurtti.fi

Halutessasi voit tukea seurakuntamme työtä antamalla lahjasi seuraavasti:
Tilinumero: FI58 1113 3000 6185 75
Vedä Henkeä -seurakunnan viite: 4200

 
Keräyslupa: Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta RA/2020/1071, voimassa 1.1.2021 alkaen toistaiseksi. Poliisihallitus 10.09.2020. Kerätyt varat käytetään kristilliseen sisällöntuotantoon sekä hengellisten tilaisuuksien, tapahtumien ja koulutustilaisuuksien rahoittamiseen ja edellä kerrottuihin toimintoihin tarvittavien toimitilojen ja välineiden hankintaan ja ylläpitoon.